DUN Selangor dan Kerajaan Negeri Selangor telah menjadi huru-hara dibawah pentadbiran Pakatan DAP/PKR/PAS. Universiti Selangor (UNISEL) telah menjadi medan merekrut kader2 PKR. Ahli2 politik Pakatan DAP/PKR/PAS sesuka hati membuat ceramah politik di UNISEL dan menghina Canselor UNISEL sendiri (Datin Seri Rosmah Mansur).

Tak cukup dengan itu, terdapat pula bukti-bukti yang menunjukkan berlaku penyelewangan DANA yang kini disiasat oleh SPRM. Malah keterlibatan ADUN2 DAP dengan kumpulan penjenayah terancang. Kematian Teoh adalah kemuncak pada keterlibatan mereka dengan dunia penjenayah.

Ketua Pembangkang Selangor Dr. Khir Toyo pula difitnah ole ADUN DAP Sekinchan bahawa rumah Khir bernilai RM24 juta. Tapi Dr. Khir telah membuktikan mereka silap. Tapi kerana nak melindungi ADUN tersebut dari menerima saman, dibuat sesuka hati bahawa kawasan banggunan DUN Selangor adalah kawasan autonomi, dan mereka kebal dari sebarang undang-undang.

Maka jika begitulah jadinya maka kezaliman telah dilakukan, penyelewengan telah memuncak dan kuasa telah disalahguna. DUN Selangor dan Kerajaan Selangor sudah huru-hara. Ada baiknya jika DUN Selangor dibubarkan untuk dillakukan satu pilihanraya baru yang bersih.

Advertisements